top of page
  • FeelSoGöd

Összefogás? Nem adjuk a Samsungot!Érdemes látleletet venni a gödi összefogásról (ha Budapest nem lenne elég), ez vár az országra is, ha a szivárványkoalíció teret kap. Ugye senki sem gondolta komolyan, hogy a szivárványos oldalon ne fűződne érdek pénzhez, pozícióhoz, hogy ne ugyanúgy a haverok ülnének a lényeges posztokon, ne haverok “tanácsadnának” több százezer forintért, ne szentesítené a cél az eszközt ?

A legrosszabb kombináció, ha mindez dilettantizmussal (és egy rakás helyesírási hibával) párosul, Gödön ez mind bejött.Érdemes elolvasni a levelet, melyen Fülöp Zoltán aláírását: "Videken, de támogatja" ákombákom helyettesíti, Varga Zoltán Péter nevét pedig minden bizonnyal egy másik dokumentumról vágták be. Nem kell "tetézni" a dolgot, de bizony "a fenti döntésre sarkaLLta a kormány" mondatrészben a sarkall szó bizony 2db L betűvel írandó. Gödi városvezetés....éljen a demokrácia!


Kedves polgártársak, az édeskevés, hogy O1G….!


Az is kevés, hogy pár lelkes amatőr politikusnak áll. Döntéseik, megnyilvánulásaik, lépéseik igazolják, hogy olyan elképesztő demokrácia van ma Magyarországon, hogy tényleg bárki lehet politikus és kerülhet mindenféle alkalmasság hiányában is városvezetői pozícióba.


Mi történt az októberi kis gödi forradalom óta? Semmi.


Talán már az is egy jobb verzió, hogy eddig semmit nem tett az újdonsült gödi városvezetés, mert így talán kisebb kár keletkezett, mintha aktív lépéseket tettek volna bármilyen irányban.


A gödiek protestáltak, mert nem tetszett a Samsung és az azzal kapcsolatos hiányos kommunikáció a fideszes vezetés részéről. A fideszes vezetés arra sem vette a fáradtságot, hogy az őszi önkormányzati választásokon kampányoljon. A mostani összefogásban pedig lelkes amatőrök, politikai kalandorok, vezetői, pénzügyi és mára már jól láthatóan, mindenféle kompetencia hiányában, más kihívó híján nyerték meg a választást.


A politika több mint protestálás, kéne hozzá szakmai tudás, stratégiai elképzelés, kapcsolatok, adj Isten jövőkép. Azért mert az összefogás tagjai Facebook posztokban szidják a kormányt még nem lesznek városvezetők – ezt bárki meg tudja csinálni, aki írni tud. Mondjuk ki, másodvonalas vezetésünk van. Óvodás módjára teregetik ki a szennyest, de jó ez így, legalább tisztán látni, hogy kikkel is van dolgunk. Korlátoznak, bezárnak, kineveznek, kirúgnak, tanácsadókat bérelnek fel... nincs új a nap alatt.


Akik kompetensek lennének gödi városvezetőnek, azok a piacon multiknál, bankoknál, vállalatoknál vezetői pozícióban ülnek vagy a saját vállalkozásaikat viszik. Lennének Gödön alkalmas vezetők, de nekik nem éri meg városi politikába bonyolódni, anyagilag pedig főleg nem. A mi mostani vezetőink második vonalból valók, akiknek még politizálni is jobban megéri mint mondjuk tanítani.

A Fidesz helyi buktatása nem volt egy hosszútávú cél, az önkormányzati választások előtt az összefüggéseket nem kereső polgárok számára persze lelkesítő lehetett. Azon kevesen gondolkodtak el, hogy mi lesz a választások után? Ma pedig ezt a holnapot éljük. Hogy mi van? Semmi. (Csakúgy mint Budapesten.)


Helyesírási hibáktól hemzsegő levelek, széthúzás, cicaharc, Facebook posztok, kormány szidalmazás, de aktív, az új vezetés által kezdeményezett aktivitás semmi. Következetlen döntések, rutintalanság, kapkodás, butaság határozottsággal párosítva, hisztéria.


Az agyonszidott Samsung hirtelen a város szívügye lett, hisz a pénz minden csúfságot szebbé tesz – és ne legyen álszent senki se, ne emelje morálisan egyik vagy másik pártot se magasabbra a másiknál. A pénz bizony jól jön jobbról, balról, középről. A kérdés már csak az, hogy ki mire használja ezeket a forrásokat. Pontosabban képes-e használni a forrásokat? Megvan-e a képessége ahhoz, hogy a változó helyzethez igazítsa lépéseit Göd érdekében vagy hisztizik? Ez utóbbit bármelyik polgár meg tudja tenni. Ezért kár volt lecserélni a vezetőket Gödön.


Látva a látszat összefogást a valóság ízeire szakadni, itt nem Göd a legnagyobb kérdés a fejekben, hanem az, hogy a 2022-es választásokra ki jut több forráshoz. Ezért folyik az élethalálharc, ezért szakad a szivárvány, nem másért. Ugye senki sem gondolja naivan, hogy a helyi pártkatonák a maguk urai? Nyilvánvalóan nem, hisz rutintalanok, súlytalanok, de ők voltak helyben a nevek, az arcok, hogy az ellenzéki pártok kasszakulcshoz jussanak.


Nem Gödért aggódnak itt, hanem a pénz miatt. Még azt sem láttuk, hogy a Gödtől elméletben elvett pénzeket ugyan mire költötte volna a nagy összefogás... Reméljük nem újabb fizetett FB kommentelőkre és tanácsadókra...

Addig amíg a polgármester barátaival dudálgat Göd utcáin, jó lenne, ha szerveződne egy csapat, akik valóban Gödért dolgoznának. Akik képesek lennének a tárgyalásra, a kompromisszumra, és nem a pillanatnyi politikai szimpátiájuk határozná meg a lépéseiket.


Gödnek vezetőkre és nem bohócokra van szüksége.

bottom of page