top of page
  • FeelSoGöd

2020.07.20 A nagy önfeloszlatás napja - avagy így vergődik a gödi önkormányzat momentum frakciójaA most következő bejegyzés a Gödiek Facebook oldalon született, a szerző: Császár A. - akinek innen is gratulálunk szórakoztató írásához, amivel kiváló görbetükröt mutat a gödi városvezetésnek.


"Rekkenő hőség fojtogatja a pesti úti intézményt. Csak a csonka koalíció tagjai vannak az ingatlanon belül. Vajda Viktória a kertben, lenvászon bokáig érő nyári ruhában, hajába tűzött friss margarétával. A kornyadozó orgonabokrok ágaiba temeti arcát és hatalmasakat szippantva növeli boldogságát. Az emeleti irodában is csak hárman tartózkodnak. Hlavács az írnok, Csabi a főnök és Andrejka Zombor. Utóbbi, hogy került az ingatlanba és úgy egyáltalán helyzetbe, illetve ebbe a jelenetbe arról az égvilágon fogalma sincs senkinek. Még magának az érintettnek sem. Bár neki úgy általában nincs fogalma semmiről. Egy mantrája van mindösszesen az O1G.


Judit szorgosan készíti elő napi facebook posztját. Anyagot gyűjt, papírt vásárol az utolsó elkölthető kétszázezer forintból (persze környezetbarát újrapapírt) és boldogan fűzi régi Erika írógépébe. Ő még ilyen maradi. Mindenről analóg kéziratot készít mielőtt a nyilvánosság elé tárná. Akkurátusan vízszintbe igazítja a lapot, mert az öreg masina mechanikája már megfáradt az idők folyamán, ezért eléggé bolondos sorok születnek a gondos kopácsolás nyomán. A munkacímen morfondírozik, majd egyszer csak elégedetten csettint magában. Megvan!

197. fejezet A g..i Markó!

Közben Csabi (a főnök) saját szakdolgozatát olvasgatja Címe csak halványan, de még éppen kivehető: "Nagyvállalatok irányítása multinacionális környezetben" BLM feliratú szivárvány színű kedvenc kötött pulóverét viseli a júliusi 32 fokban is. Szereti na! Homlokán verejtékcseppek jelennek meg, tekintete párás és gondterhelt. Egyre csak mormogja: Hol rontottam el?

Zombor továbbra is jelen van a szobában. Hogy minek és hogyan még mindig homály fedi. Ekkor megcsörren a telefon. Senki nem nyúl a kagyló felé. Kisvártatva az üzenetrögzítő fogadja a hívást. Még az előző vezető hangja csendül fel a parányi hangszóróból. Csabi felpillant és nem érti, hogy felejthette el felmondani az üdvözlő szöveget a kis masinára. Eközben Judit sziszegi alig hallhatóan: A g..i Markó

Zombor továbbra sem gondol az égvilágon semmire sem.

A vonal túlvégén a régi-új, régi-régi vagy ki tudja mikori TESZ vezető. Izgatottan harsogja, hogy találtak 50 darab szeméttárolót a telephelyük egy eldugott zugában. Mi legyen a sorsuk? Kérdi, majd bontja a vonalat.

Megáll a levegő. Még a légy sem zümmög tovább. Az épület előtt gördülő ördögszekér is lefékez egy pillanatra. A teremben levők összenéznek. A kertben Vajda Viktória is összenéz...

Megvan! - kiállt fel Judit. Egy negyed választási ígéret! Fut át mindannyiuk agyán. Ha ez, meg a megsemmisült strandi trafóház cseréje nem elég a maradáshoz, akkor mi?

Judit új papírt fűz az Erika írógépbe. Akkurátusan vízszintbe igazítja (rendnek kell lenni), és már kopogja is:

198. fejezet Ezt megszívtátok, maradunk..."

bottom of page