top of page
  • FeelSoGöd

A gödiek kiosztották a polgármestert, mert politizált összefogás és cselekvés helyett


"Sajnos a kormány megfutamodott a feladat elől és ránk, polgármesterekre hárította a felelősséget." - jelent meg Balogh Csaba újabb posztja Göd város Facebook oldalán április 10-én, csütörtökön.

Mint ismeretes, a húsvéti ünnepek idejére a polgármesterek többletjogosítványokat kaptak, hogy szabályozni tudják a települések ünnepi forgalmát, és hatékonyabban tudjanak fellépni a koronavírus járvány elleni harcban. Az olyan településeket, melyek kedvelt célpontjai a kirándulóknak, így mentesíthették az ünnepi forgalomtól. Ezt a lehetőséget nevezte Balogh a kormány részéről "megfutamodásnak".

Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere szerint a kormány megfutamodott, ezért adott többletjogosítványokat a polgármesterek kezébe a húsvéti ünnepek idején, a koronavírus járvány védekezése céljából

Valószínűleg a gödiek egy részének elege lett abból, hogy Balogh úgy tesz, mintha a polgármesteri feladat nem járna a város és lakossága iránti felelősséggel - nem csak járványhelyzetben. A hozzászólásokban azt is kifejezte a lakók egy része, hogy a járványhelyzetben összefogásra, cselekvésre és nem politikai üzenetek csöpögtetésére van szükség.


Íme egy válogatás a gödiek hozzászólásaiból Balogh megnyilatkozására:


"Megköszönném hogy ha lenne olyan kedves és elmagyarázná hogy a kormány miért futamodott meg Ön szerint, mit várt volna el a kormánytól és melyek azok a feladatok amik Ön szerint nem kellene hogy az önkormányzathoz tartozzanak. Köszönöm."


".... a polgármesterkedés nem sétagalopp vagy hétvégi buli! Egy város és a lakóinak a sorsa van a kezében, akár béke ,akár háború van! Vagy nőjön fel a feladathoz villám gyorsan vagy adja vissza a város kulcsait! Most nem a nagyszülők tv csatornáit kell elhangolni, ahogy Fekete-Győr András biztatta önöket karácsony előtt! A vírust nem igazán érdekli a szivárványos-liberális eszmefuttatás! Akivel elbír azt megöli! Az ön dolga, hogy megvédje a városát ! Most !"


Ezt is olvassa el! Ön milyen tanácsokat adna a gödi polgármesternek? És mennyit kérne érte?


"A kormány hatalmat adott a kezetekbe bizonyítsatok itt a lehetőség.... Azért vagytok hogy figyeljetek és felügyeljétek, rendbe tartsátok az rátok bízott Várost!!!"


"Ne haragudjon ez hazugság, ez hazugság! Mi polgárok már délután hallottuk amint közölte a Miniszter úr a határozatát. Azért bízta a polgármesterekre a döntést mert van olyan, falu, város, ahol nincsenek fertőzöttek. Ott fölösleges szabályozni az embereket. Tessék tájékozódni nem vádaskodni."


"Miért futamodott volna meg a kormány? Szerintem ez volt a leghelyesebb, amit tehetett. Mivel Ön jobban ismeri Gödöt, mint Orbán Viktor - így teljesen logikus, hogy meghagyta ezt a lehetőséget a polgármestereknek. Nem kötelesség, hanem lehetőség, amivel Ön is élt! Nem értem, mi a probléma."


"Ha a kormány maga dönt az diktatúra, ha átengedi, hogy a polgármesterek a helyi terhelés (kirándulók stb.) szerint dönthessenek, akkor a kormány megfutamodik a feladat elől. Ha már annyi pénzért fizet kommunikációs tanácsadókat közpénzből (havi 400 000 forintot!!!!! - névszerinti havi apanázsok a cikkben felsorolva) a gödiek pénzéből, akkor fizessen már profikat, mert rövid regnálásának első komolyabb eseményénél annyi kommunikációs hibát követ el, hogy öröm nézni. Fej fej mellett halad Karácsony Gergellyel az ügyetlenkedésben."


"Szerintem nem jól látja. Itt nem hárít senki senkire. Közös érdek és összefogás kell ebben a helyzetben!""Ostobaság volt tőlem, magára X-i Polgármester (úr) agyrém amit eddig művelt..."


"Ez a ránk hárította egy kicsit nevetséges, aki vállalja a PM munkakört, és fizetést is kap érte, annak ez is a feladata."


"Hát én akkorát röhögtem! Elnézést kérek mindenkitől de ez a polgármester egy VICC!!! Minden értelemben. Vigyázzatok magatokra másra a családra barátokra stb!!! Mi Gödiek tartsunk össze, ha már a városvezetés megbukott!!!


"A kormány megfutamodott? Ez a mondat szégyen és gyalázat!"


"A kormány azt adta kezébe az önkormányzatoknak, hogy döntsenek nekik miként jó, megfelelő. Ezért is a kormány a hibás? Nevetséges!!!"


A kérdés már csak az, hogy vajon minden Gödöt érintő ügyből országos politikát csinál a polgármester?

Vagy az ellenzéki polgármesterek csak ugródeszkának használják a településvezetői feladatokat? Netán már az országos választásokra készülnek a hangulatkeltéssel?


Egy biztos, a gödieknek Göd a legfontosabb.


bottom of page