top of page
  • FeelSoGöd

Egyre több a koronavírus fertőzött, mégis újra nyitja a kispiacot a gödi polgármester

Updated: Apr 10, 2020Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere március 18-án döntött úgy, hogy bezáratja a város kis alapterületű termelői piacát, mert ott az emberek "kifejezetten sűrűn tudnak csak elhelyezkedni" - írta Facebook posztjában. Hogy mi történt azon kívül, hogy az országos jelentések szerint folyamatosan növekszik a fertőzöttek száma nem tudni, de április 6-án Balogh örömmel jelentette be, hogy újra megnyitja az amúgy Gödön kedvelt bevásárlóhelyet.


Nézzük a tényeket, olvassuk együtt Balogh Csaba Facebook oldalát, ahol a koronavírus járvánnyal kapcsolatos információkat osztja meg, hátha találunk logikát a bezárás-kinyitás körül.


Március 18. - A gödi polgármester közös célként feladatának tekinti, hogy “olyan intézkedéseket tegyünk, ami jelentősen lassítja az átfertőződés sebességét" - írja Facebook oldalán. Így például lezáratja a játszótereket, és a helyi piacot, mint írja: “A Kincsem udvar szombati termelői piacot átmenetileg bezárom. Kifejezetten sűrűn tudnak csak elhelyezkedni az emberek, ami növeli a vírus terjedésének esélyét”.Március 16-án fontosnak tartotta Balogh Csaba, Göd polgármestere, hogy a kispiacot bezárja biztonsági okokból.
Március 18-án fontosnak tartotta Balogh Csaba, Göd polgármestere, hogy a kispiacot bezárja biztonsági okokból.

Március 24.- A gödi polgármester arról egyeztet Sződliget polgármesterével, hogy egy településvezetőnek van-e lehetősége bevezetni a kijárási tilalmat. Túlbuzgóság vagy az országos rendelkezésekkel szembeni kritika? A lényeg, hogy úgy tűnik, mintha szigorúbb intézkedéseket szorgalmazna, ha jogosítványai azt megengednék. (Persze nem virológus, de a politika túlmutat a szakmai kérdéseken...)Március 24-én még a kijárási tilalom helyi bevezetéséről is egyeztetett - politikai pr vagy valós aggódás?

Március 27.– Balogh Csaba ismét a Facebookon számol be az első igazolt gödi fertőzöttről. Az országos operatív törzs is folyamatosan arról ad hírt, hogy nő a fertőzöttek száma. A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy jóval több tünetmentes vírushordozó lehet, valamint Budapest és Pest megye a legfertőzöttebb, ezért mindenki csak akkor menjen ki a lakásából, ha az indokolt!Megjelent a koronavírus Gödön, írta Balogh Csaba 2020 március 27-én

Április 6.– Balogh Csaba örömmel jelenti be, hogy a kispiacot újra megnyitja.Vajon mi változott március 18. és április 6. között? Miért nyitja meg a piacot, vagy miért záratta be?

Esetleg Karácsony Gergely logikája szolgáltatja a mintát?


Mint ismeretes a “haladó”  ellenzéki főpolgármester, talán április 1-i tréfának szánta, amikor átállította a BKK menetrendjét nyári üzemmódba a koronavírus járvány idején. "Sok tízezer ember háborodott fel ma reggel, amikor szembesült azzal, hogy a BKK mától a szombati menetrend szerint közlekedteti a járatait."- írta Vitézy Dávid a Budapesti Fejlesztési Központ igazgatója Facebook posztjában.  Vitézy FB oldala és az idézett bejegyzés itt található: https://www.facebook.com/vitezydavid/posts/2815300685205686

Budapestiek a buszmegállóban 2020. április 1-én, miután Karácsony Gergely járatritkításról döntött. Fotó: Vitézy Dávid Facebook oldal

Majd Karácsony korrigált, bár a budapestieknek jó pár napig a képen is látható módon kellett közlekedniük bizonyos járatokon.


Vajon mi járhat Balogh Csaba fejében? Mi változott koronavírus ügyben Gödön március 18. és április 6. között, hogy a piac korábbi bezárásának elrendelése után, azt most örömmel nyitja meg újra? Javult a járványhelyzet a városban? Netán március 18-án döntött elhamarkodva Göd polgármestere, amikor bezáratta a piacot? 


Mindeközben Dunakeszin a termelői kispiac remekül megoldotta, hogy a vásárlóknak ne kelljen kontaktusba kerülniük egymással.A dunakeszi termelői piac a járványhoz igazított módon, az emberek biztonságát és a termelők munkájának biztosítását is egyszerre vette figyelembe megoldásával.

Lehetséges, hogy Gödön is ezt a mintát kellene követni.


Vigyázzanak magukra!

bottom of page