top of page
  • FeelSoGöd

Mégis jó, hogy itt a Samsung Gödön? - a momentum frakció arcvesztése 1.

Updated: Feb 6, 2021
Mi történhetett, hogy az összeFo.ás koalíció momentumos részlege, legalábbis Hlavács J. most elkezdett haverkodni a Samsunggal? Mi történhetett, miközben az önkormányzati választási kampány óta azt hallgatjuk, hogy a Samsung így, hogy a Kormány úgy, hogy a koreaiak... !


Szerintem a következő történhetett:


Alaphelyzet, hogy a Momentum pártközpont kiadta, hogy a '22-es választásokig nyírni kell a Kormányt minden olyan településen, ahol hatalomhoz jutott a párt. Hiszen O1G - lop-csal-stadion - ez elég az egyszeri szavazónak, csak sokat kell mondani, hogy beépüljön. Aztán együtt ugrunk a sötét verembe, jaj mi lenne az országgal... ! (ugyanaz mint Göddel...)

De vissza: így Gödön is gyártani kell a kormányellenes posztokat, a Samsung ellenes kisfilmeket, minden lehetőséget és ügyet meg kell ragadni és mutatni kell, hogy itt a Kormány a hunyó, bármilyen probléma van. Nem lesz gond, mert jó Facebookozással a Kormányra lehet kenni azt is, ha Göd nem halad majd egyről a kettőre a sok országos politikai feladat miatt. Profi narratívákkal és filmekkel bármit el lehet hitetni az emberekkel (lásd: KariGerinek is sikerült).


Mindeközben a Samsung is elindította a CSR (társadalmi felelősségvállalási) projektjeit: babakötvény programot indított, fényterápiás szobát épített, maszkokat szállított gödieknek stb... , egyre több gödi kezdte kifejezni abbéli véleményét, hogy a dudálgatás, hisztéria nem biztos, hogy célravezető egy óriási multival való hatékony kapcsolatfelvételre.


Aztán jöttek a számok és látta a momentum, hogy kellene még jó pár szavazó, hogy a körzetet az országgyűlési választásokon majd meg tudják nyerni - hisz vszínű a mi körzetünk nekik lesz oda ajánlva. Nincs más megoldás - tanácsolhatta Hlavács Judit férje 85 000 Ft/mérnöknap áron - meg kell győzni pár billegő szavazót, akik esetleg nem értenek egyet ezzel a nagyon érces Samsung ellenes hozzáállásal. Nyitni kell, "néppártosodni" gödi szinten.


De ki kezdje a haverkodást a Samsunggal? Ki vállalja be az arcvesztést? Mi legyen a régi szavazótáborral, akikkel remekül megetették a Samsug ellenes szöveget?


Balogh Csaba már olyannyira benne van a minisorozat gyártásában, hogy neki óriási arcvesztés lenne most hirtelen beleállni egy Samsungnak smúzolós szerepbe. Ki legyen, aki bevállalja ezt a feladatot, legyen Judit, hiszen ő nem szerepelt talán a filmekben! Ő papíron nem is párttag.

Így Csabi gyárthatja tovább a kisfilmeket (akinek besegít másik fronton a témára szakosodott álcivil szervezet), a régi szavazók sem csalódnak, mert lesz aki továbbra is köpködi a Samsungot, de itt lesz Judit, aki akár még meg is dicsőülhet pár nap Facebookos beszólás után. Nem olyan nagy ez az ár...


Szóval szerintem valahogy így történhetett ez a pálfordulás.

Most már csak a kommunikációs csapaton a sor. Le kell gyártaniuk, hogy ki, mit és hogyan mond majd el a gödieknek, hogy mi ez a változás. Idővel Csabi is párbeszédre nyitott hangot fog megütni Samu témában, de kínosan figyelni fognak az egyensúlyra, hogy Judit legyen majd az inkább konstruktív, Csabi legyen a harcosabb. Magyarázatban bizonyára nem lesz hiány. Ilyen ez a szivárványos csapat, színüket, szagukat változtatják, ha a számok és a politikai érdekek úgy kívánják.


bottom of page