top of page
  • FeelSoGöd

Mennyire legitim Balogh Csaba Göd élén?

Updated: Jul 31, 2020Balogh Csaba gödi polgármester a hétfői testületi ülés óta magára maradt. Az eddigi 8 fős egy irányba szavazó csapat két részre oszlott, az LMP-DK-Jobbik külön frakciót alakított, és erőfitogtatásra erőfitogtatással válaszolva mosták le Balogh Csaba és csapata javaslatait a hétfői testületi ülésen a maradék fideszes képviselőkkel. (A politika már csak ilyen - nincs itt szent és szentebb. A magas labdát szokás leütni.)

Magára maradt a mi polgármesterünk, mert a gödi összefogás, ahogy itt Gödön újabban mondják összefos-s szétesett. Az o1g misszió helyben bevégeztetett, 9 hónapja áll az élet Gödön, bár ez sem teljesen igaz. Országosan talán sosem látott ismertségre tett szert városunk cirkusza. Ez talán a legnagyobb teljesítmény, amit az össze..khm..ás fel tud mutatni máig.


Balogh Csaba polgármester azért nincs teljesen egyedül a testületben, mert a korábbi 8 fős összefogásból hárman kitartanak mellette. Ott van vele a politikai família kft-ből a felesége, és még két képviselő (Momentum és Párbeszéd támogatott egyének, a nevük a cikk szempontjából másodlagos).


Mielőtt folytatnám az írást szeretném leszögezni, hogy B. Csaba bizonyára egy nagyon rendes ember, kedvesen naiv, de azért nem annyira, hogy elfelejtsen Gödön országos momentumos propagandát terjeszteni. Ebben már csak a felesége aktívabb, érdemes nézegetni a hölgy FB oldalát, “mindennapi fröcsögésünket add meg nekünk ma” jeligére igen sok vélt vagy valós sérelmén könnyít a közösségi média felületén. Amit a kormány tesz abban minden rossz, demagógia felsőfokon, konsktruktív tényszerű kritikákat mellőzve - természetesen.


És ennyiben ki is merül a jelenlegi városvezetés munkája. Facebook posztok, kisfilmek, kisvideók, tévés szereplés – eredmény egyelőre a Samsung adóbevétele feletti diszponálás elvesztése, rengeteg szúnyog (igen tudjuk, katasztrófavédelem…. no, de akkor is), sosem volt rossz városi közhangulat, zárva tartott strand, kimaradt Gödi Körkép, kátyúk, és amortizálódó város … .


Milyen legitimáció van egy olyan polgármester mögött, akit a szövetségesei építettek fel, majd magára hagytak? Vajon mi a szavazók véleménye most a városvezető alkalmasságáról? Vajon meddig akar Göd egy olyan vezetést, ami béna kacsához hasonlóan képtelen lesz akaratát keresztülvinni a testületi üléseken? Azt tervezik, hogy majd a szakadárokra és a Fideszre mutogatnak, hogy miattuk nem halad a város? (Hagyjuk már ezt a karigeris picsogást...!)

Az valószínűleg mindenkinek világos, hogy Gödön az őszi önkormányzati választásokon protest szavazás történt. Az épülő gigászi Samsung gyár nyilvánvalóan ellenérzést keltett a gödiek nagy részében. Az ezzel kapcsolatos kommunikáció és a helyi érdekképviselet bevonása a projektbe a nullához konvergált – így idézve az egyik gödi fórumon olvasott hozzászólást: egy kalapács is megnyerte volna a választást, szemben a korábbi fideszes polgármesterrel.


Mint ahogyan országos szinten, Gödön is megszerveződött az összefogás koalíció. Nem ismerjük a háttéralkut, annyit láttunk, hogy alpolgármesteri és bizottsági helyeket osztottak szét maguk között, kinek kinek bekerült az embere bizonyos önkormányzat által üzemeltetett cég élére (jé, ez akkor nem volt probléma...) . Balogh Csabáról nem is hallottunk a választásokig. Az ő neve a választási kampány során merült fel először. Az összefogás pénzt, paripát, fegyvert nem sajnálva Balogh Csaba és az összefogás felépítésére használta fel az erőforrásait, minden jelölt beállt Balogh Csaba mögé. A "Csak Markót ne!" érzés kellően erős volt, hogy az ismeretlen fecskevédő, Samsung ellenes jelölt győzzön.


Bizonyára mindenkinek világos, talán Balogh Csabán kívül, hogy nem kerülhetett volna az összefogás koalíció támogatása - és Markó irdatlan rossz kommunikációja és nulla fideszes kampány - nélkül polgármesteri pozícióba az ismeretlen "srác".


Az összefogás szétszakadt Gödön, a város irányíthatatlan, de Balogh Csaba ragaszkodik a székéhez. A hétfői (jún.29.) testületi ülésen többször is hivatkozott Balogh arra, hogy ő a polgármester, őt választották meg.


Az elmúlt hónapokban nem esett le a város vezetőjének, hogy neki már nem a pálya széléről kellene kiabálni, hanem csapatkapitányként, élesben játszani. Ahelyett, hogy vezetőhöz méltóan a városért dolgozott volna, maradt az, amit bármelyik felheccelt gödi lakos meg tud csinálni: a hisztéria, a dudálgatás, a lepedő festés, a biciklis csengetés. Politikai teljesítményére jobban koncentrált mint a városra, volt itt: a kormány veszélyhelyzeti intézkedések miatti kritizálás a posztjaiban, miközben Gödön variálgatott folyamatosan a most van kijárási tilalom most nincs kérdéssel, munkaidőben hétköznap csendrendeletet hozott, végigjárta a magyar tévéket, ahol elpanaszolta, hogy a kormány elvette a Samsung adóbevételek feletti diszponálás jogát (a sajtóban a pénzek elvételéről beszélt, hol ennyi, hol annyi összegről), gyártott számos kisfilmet, szövetségesi megállapodásait felrúgta, összességében jól eltaktikázta magát, csak a szövegelés ment és megy.


Egyet mindenképp köszönhetünk Balog Csabának, hogy segítségével betekintést nyertünk az összefogás törékeny és töketlen rendszerébe. Legyen ez intő jel 2022-re, az országgyűlési választásokra. Akarjuk-e, hogy az ország is így járjon mint Göd?


Balogh Csaba egyelőre ragaszkodik a székéhez, pedig megváltoztak a viszonyok a városban. Megszűnt az összeeszkábált koalíció. Már jóval kevesebben tolják a szekerét.

A polgármester gyakran szeret demokráciát kiáltani.

Vajon van-e akkora demokrata, hogy újra megmérettesse magát? Vajon mit gondolnak a gödiek, együttműködve, partnerségben a kormánnyal, a testülettel a gödiekkel a Samsunggal lehet egy városnak előre haladni vagy saját pártérdekek mentén, állandó harcban állva?


A város irányíthatatlan, a kérdés már csak az, hogy meddig tart az agónia? Vajon mikor oszlatja fel magát az város vezetése és ír ki új választásokat?


Ui: Időközben remek városi mémek születtek, íme:Illetve kiadó a városháza:


Göd főútjan, Alsó-Göd egyik központi részen impozáns villa kiadó!

Az épület jelenlegi funkciójat tekintve szinház, ahol pikáns és tragikomikus darabok szerepelnek a repertoáron, a helyi nézők nagy-nagy örömére. ( a médiában megjelent híresztelésekkel elleneben nem kupleráj,csak a kiszűrődő hangok miatt hihető annak)

A jelenlegi társulatnak elméletileg 2024 őszéig érvényes szerződése van, de várhatóan hamarosan több művészöltöző felszabadul. Érdeklődni: vanmeglejjebb@god.hu FRISSITÉS!!!! A legújabb hirek alapjan 2 alkirályi lakosztály máris felszabadult!!!
bottom of page